SEO voor de klant: het is net voetbal

     “Met iedere minuut zijn we een minuut verder…” – Frank Snoeks

Het is in de meeste gevallen een valse belofte die bedrijven maken, “Wij brengen jou naar positie één!”. Het is zeker niet onmogelijk, echter heb je met veel factoren te maken waardoor dit geen gemakkelijke opgave is. Denk hierbij aan zoekvolume, concurrentie, Google ontwikkelingen etc. Desondanks is Zoekmachine Optimalisatie zeker niet onbelangrijk en met Frank Snoeks in het achterhoofd gaan we hier dan ook maar meteen mee beginnen.

De concurrentie is hevig

     “Als je 1 doelpunt meer maakt dan je tegenstander, win je de wedstrijd.” ­Johan Cruijff

Zo is het Johan. Dit geldt niet alleen in de voetbalwereld, maar ook in de competitie voor de eerste plek in de zoekresultaten. Er zijn tientallen, of zelfs honderden bedrijven die allemaal op de eerste plek willen staan binnen jouw branche, zowel landelijk als lokaal. Maar als jij met een zoekwoord één punt meer scoort bij Google dan jouw conculega’s, dan sta jij hoger in de zoekresultaten bij dat zoekwoord. In onze blog van 18 oktober hebben wij uitgelegd dat een hogere positie in Google leidt tot een hogere CTR. Google is als het ware een keeper waar je 100 keer op mag schieten. Hoe vaker de keeper jouw bal niet stopt (lees: hoe beter jouw SEO is), hoe hoger jouw positie binnen Google wordt. Ieder bedrijf in jouw branche probeert zo vaak mogelijk bij Google te scoren, dus het zal het uiterste van jouw SEO traject vragen om de bal strak in het net van de tegenstander te schieten. Kortom: probeer altijd één doelpunt meer te maken bij Google.

Start jij een seizoen zonder doelstelling?

     “Wat daarop mijn antwoord is? Nou, dat jouw hele vraagstelling verkeerd is!” – Louis van Gaal

Als wij het SEO traject beginnen, is een doelstelling het punt van discussie. De clubleiding (de klant) wil natuurlijk altijd voor de hoogste positie strijden, terwijl de trainer/coach (Leankings) vanuit ervaring een realistische doelstelling wil vaststellen. Na enig overleg en wat water bij de sportdrank komt er een sterke en ambitieuze doelstelling naar voren waar beide partijen mee akkoord gaan. Als we gezamenlijk de doelstellingen op papier hebben gezet, kan het (SEO) seizoen beginnen!

Persberichten, Fanmail en connecties met andere clubs

     “Helaas heb ik geen staart, anders zou ik kwispelen!” – Rinus Michels

Als de doelstellingen zijn gedefinieerd kunnen we beginnen met het SEO-traject. In de voetballerij is de situatie
vergelijkbaar. Wij gaan er als trainer/coach voor zorgen dat jouw team (de website) zo sterk mogelijk wordt ingezet en daarvoor worden diverse methoden gebruikt. Het team heeft veel positieve ervaringen en impulsen nodig om goed te spelen. Dit doen wij op de volgende manieren:

  • Door middel van het schrijven van positieve persberichten en artikelen worden er links verkregen (bronvermeldingen) in de richting van het team. Hoe meer er wordt gepraat over het team, des de bekender het team wordt onder de supporters, des te meer publiek er komt kijken (websitebezoekers) en des ook te meer vertrouwen de jongens krijgen. Gevolg: betere resultaten;
  • Hetzelfde geldt voor wanneer er vanuit veel verschillende fans (andere website) een link wordt gelegd naar het team, wordt het team door de KNVB (Google) als waardevol gezien. Hoe waardevoller het team, des te hoger het aandeel van de uitzendrechten vanuit de KNVB en des te groter de kans op de hoogste positie binnen de ranglijst;
  • Natuurlijk is tactiek niet alles in de voetballerij. Als de spelers tekortschieten wat betreft techniek, dan duren die 90 voetbalminuten een eeuwigheid. Hetzelfde geldt ook in de SEO-wereld. Naast o.a. backlinks moeten er ook diverse SEO-technieken toegepast worden om de rankings te beïnvloeden. Zodra deze technieken zijn verbeterd, is het ook gemakkelijker te tactieken toe te passen.

De voortgang moet worden bijgehouden

     “De weg naar succes is altijd onder constructie.” – Louis van Gaal    

Bij een voetbal vereniging is het iedere 28ste van de maand feest, tijd voor de maandrapportages. De eerste van de maand moeten de maandrapporten worden ingeleverd bij de eindverantwoordelijke binnen de vereniging. In de rapporten staan de prestaties (rankings) van die maand ten opzichte van de vorige maand én een advies van de betreffende specialist met daarin verbeterpunten voor de maand erna.

De continue verandering van de SEO

     “Hun kunnen niet van je winnen, maar je kunt wel van hun verliezen.” – Johan Cruijff

De wereld van de SEO veranderd continue. Google probeert dagelijks hun algoritme voor de zoekmachine te verbeteren. Daarom moet je continue op de veranderingen van Google inspelen. Bij Leankings proberen wij zo snel mogelijk de nieuwe wijzigingen toe te passen bij onze klanten. Jouw website speelt tegen Google, maar Google speelt niet tegen jou. De legendarische #14 had gelijk, je kan niet van ze winnen.

Of jij en jouw bedrijf sportief zijn of niet, dat maakt voor Leankings niet uit. Bij Leankings zetten wij ons altijd voor de volle 100% in voor iedere klant. Iedere klant is even belangrijk!

Ben jij opzoek naar een toppositie binnen de organische zoekresultaten van Google? Dan is Leankings de partner die je zoekt. Als je een kopje koffie en een glas water voor ons heeft, komen wij graag bij jou op bezoek om eventuele vragen te beantwoorden en om met jou te onderhandelen over de seizoensdoelstelling. Bel naar 070-7770170 of stuur een e-mail naar info@Leankings.nl om een afspraak te maken.

 

Onze ervaren experts geven advies op maat.

Wil jij weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvend advies gesprek aan met een van onze specialisten. Hierin leggen we alles uit m.b.t. potentiele omzet, conversies en kosten. 

4.7/5
Beoordeeld 4.7/5
- van 40 reviews

Onze ervaren experts geven advies op maat.

Wil jij weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvend advies gesprek aan met een van onze specialisten. Hierin leggen we alles uit m.b.t. potentiele omzet, conversies en kosten. 

0 K+
Conversies
0 M+
Uitgegeven budget
0
Beoordeeld op Google

Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag zijn we telefonisch bereikbaar tot 12.30u. We staan u daarna graag vanaf maandagochtend te woord. 

U kunt ons ook mailen op info@leankings.nl.

Chat openen
Stuur een WhatsApp
Hallo 👋
Op zoek naar een Google Ads partner die werkt o.b.v. No Cure No Pay? Stuur ons dan een bericht. 🚀🚀🚀