Prinsjesdag 2017

Morgen, 19 september 2017,  is het weer de 3e dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. Op deze dag biedt de minister van Financiën de Miljoenennota en Rijksbegroting aan het parlement aan. Op Prinsjesdag wordt o.a. duidelijk wat de plannen en keuzes zijn van het kabinet en wat deze plannen gaan kosten. Dit kan voor- of nadelen hebben voor verschillende sectoren in de economie.

Verschillende maatregelen zullen altijd wel weer diverse ondernemingen treffen in 2018. Ben je benieuwd welke maatregelen worden verwacht? Leankings zet graag de verwachte maatregelen voor ondernemingen in 2018 voor je op een rijtje:

  • Verlagen van het tarief vpb. In 2018 wordt de eerste tariefschijf van de vennootschapsbelasting uitgebreid wordt tot 250.000 euro. Er geldt dan dus een tarief van 20% voor een bedrag van 250.000 euro.
  • Het UBO-register wordt opgenomen in het handelsregister. Een UBO is iedere natuurlijke persoon die voor meer dan 25% (in)direct eigendom of zeggenschap heeft in bijvoorbeeld een BV of stichting.
  • Btw-herzieningsregeling voor investeringsdiensten. De regeling zoals bekend voor de (on)roerende zaken wordt uitgebreid met een soortgelijke regeling voor investeringsdiensten.
  • Implementatie van btw-heffing vouchers.
  • Verlegging btw-heffing B2B telecommunicatie. Er is goedkeuring gegeven dat ondernemers die telecommunicatiediensten verrichten (aan Nederlandse ondernemers) de btw mogen verleggen.
  • Invoering van loonkostenvoordeel. Dit is een onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein.
  • Uitreiken van aandelenoptierechten startups.

 

Wat vind jij van de verwachtte doorvoeringen in 2018? Treffen de maatregelen jouw onderneming? Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar het definitieve verslag van de begrotingen op Prinsjesdag 2017!

Plaats een reactie

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 35 beoordelingen

Vanwege de Corona-maatregelen werken de medewerkers van ons kantoor regelmatig vanuit huis. Hierdoor kan het voorkomen dat ons kantoor telefonisch minder goed bereikbaar is. Klik op de knop hieronder voor overige mogelijkheden om met ons in contact te komen.

Chat openen