De belangrijkste marketing trends van 2015!

Het jaar 2016 staat om de hoek, iedereen maakt zich klaar voor de kerst en natuurlijk denkt iedereen na over zijn nieuwe voornemens. Ook hier op kantoor organiseren wij een klein kerstdinertje om het jaar mooi af te sluiten. Maar dit betekent niet dat we 2015 nu al moeten vergeten! Het was een belangrijk jaar voor de marketingwereld en wederom hebben zich een paar nieuwe trends ontwikkeld. Ben je nou benieuwd naar dé marketing trends van 2015? Lees dan snel verder.

Wij hebben een top 5 marketing trends 2015 voor jullie gemaakt. Wat waren de must-do’s in de marketingwereld?

1.      Transparantie.

Transparantie is naar onze mening een van de belangrijkste middelen om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen. Wanneer je als bedrijf niet aan transparantie doet lijkt het alsof je iets probeert te verbergen, wees daarom zo open mogelijk in je communicatie! Transparantie zal alleen maar in het voordeel werken.

2.      Zoekmachine optimalisatie

SEO zoekmachine optimalisatie. De eerste plek bereiken in Google is een activiteit waar we ons allemaal zeker mee bezig houden. Wanneer we op zoek zijn naar een product of dienst, beginnen we op het internet. Hier zoeken we niet alleen informatie maar selecteren we tevens bij wie we het product of dienst eventueel willen consumeren. Als jouw bedrijf niet te vinden is in de zoekmachine, dan houdt het al snel op.. Om deze reden is zoekmachineoptimalisatie zo belangrijk!

3.      Social media

Hoe kan het ook anders? Social media is een van de belangrijkste tools wanneer het aankomt op marketing. Je kan als bedrijf je doelgroep op een makkelijke manier bereiken maar tevens kan de doelgroep jou ook bereiken! Er is sprake van interactiviteit, en hiermee creëer je onder andere klantenbinding. Als jouw bedrijf nog geen social media gebruikt, raden wij je aan om dit te veranderen. Blijf up-to-date!

4.      Mobiele ervaring

Het is erg belangrijk om de bezoekers van jouw website een zo goed mogelijke ervaring mee te geven. Vooral de bezoekers die de website met een mobiel bezoeken. Veel mensen gebruiken hun iPad en iPhone om alles mee op te zoeken. Stel je nou voor dat jouw website als niet overzichtelijk wordt ervaren via de mobiel.. Dan loop je een hoop aantal bezoekers mis! Blijf ook hiermee up-to-date.

5.      Contentmarketing

Contentmarketing is en wordt steeds belangrijker. De simpele kracht van goede, waardevolle en relevante content werkt! Of het nou gaat om een blog of websitetekst. Lezers zien gelijk wat wel en wat niet relevant is, ze filtreren en klikken zonder moeite weg. Zorg ervoor dat de informatie die je verschaft van goede kwaliteit, waardevol en relevant is. Het is belangrijk dat je deze informatie via het juiste kanaal en voor de juiste doelgroep aanbiedt!

Wat is volgens jou de belangrijkste trend van 2015? Of weet jij misschien een andere trend die niet in ons lijstje staat? Laat het ons weten in de reacties!

Namens Leankings wensen wij je een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Onze ervaren experts geven advies op maat.

Wil jij weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvend advies gesprek aan met een van onze specialisten. Hierin leggen we alles uit m.b.t. potentiele omzet, conversies en kosten. 

4.7/5
Beoordeeld 4.7/5
- van 40 reviews

Onze ervaren experts geven advies op maat.

Wil jij weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvend advies gesprek aan met een van onze specialisten. Hierin leggen we alles uit m.b.t. potentiele omzet, conversies en kosten. 

0 K+
Conversies
0 M+
Uitgegeven budget
0
Beoordeeld op Google

Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag zijn we telefonisch bereikbaar tot 12.30u. We staan u daarna graag vanaf maandagochtend te woord. 

U kunt ons ook mailen op info@leankings.nl.

Chat openen
Stuur een WhatsApp
Hallo 👋
Op zoek naar een Google Ads partner die werkt o.b.v. No Cure No Pay? Stuur ons dan een bericht. 🚀🚀🚀