Alles wordt digitaal

We mogen vaarwel zeggen tegen die vervelende blauwe envelop! Dat heb je vast al gehoord. Jammer genoeg betekent het niet wat het lijkt. Belasting betalen moeten we nog allemaal, alleen dan nu digitaal. De overheid gaat voortaan uitsluitend digitaal communiceren.

Waarom communiceert de overheid nu alleen nog maar digitaal?

Je vraagt je af, waarom? Hebben we hierom gevraagd? Willen we dit? Nee, dit is niet het geval. Het zou makkelijker zijn voor de overheid en natuurlijk willen zij ook mee met de tijd. Wat wij ons dan afvragen is, hoe zit het met de burger zelf? Het lijkt nu net alsof de overheid centraal staat, maar horen wij burgers dat niet te zijn?

Het is inderdaad zo dat al veel mensen gebruik maken van de digitale opties (wat natuurlijk helemaal prima is), maar om dit op de hele bevolking te forceren is toch een beetje raar. Er zijn namelijk mensen, oudere mensen, die niet weten hoe zij hier gebruik van moeten maken. Nu kan je zeggen dat er altijd iemand kan helpen, maar niet iedereen heeft zo’n persoon in de buurt. Dan kunnen er volgens de fiscus verschillende organisaties helpen, maar waarom zou iemand zijn of haar persoonlijke gegevens bekend maken bij een vreemde?!

Het is noodzakelijk dat er altijd een tweede optie moet blijven voor de mensen die moeite hebben met digitale communicatie. Een tweede optie zoals gewone post bijvoorbeeld.

Wat vind jij nou van het vaarwel zeggen tegen de blauwe envelop? Kan het wel of niet? Laat je mening achter in de reacties!

Ben je nieuwsgierig naar persoonlijke gegevens op het internet? Lees dan ons artikel ‘’Zijn onze gegevens nog wel veilig op het internet?!’’

 

Plaats een reactie

Call Now ButtonBel ons
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 31 beoordelingen
Open chat
Hulp nodig?
Hallo 👋, kunnen wij je ergens mee helpen?
Powered by