10 tips om je Facebook likes te verdubbelen

Het aantal facebook-likes gaat zo langzaam! Veel bedrijven en bloggers herkennen dit probleem. Hoe meer Facebook-likes je hebt, hoe groter jouw bereik zal zijn. Met veel geduld zal je naarmate je meer likes hebt elke dag meer fans krijgen zonder er veel extra tijd in te stoppen. Hieronder vind je 10 tips om meer facebook-likes en interactie te genereren.

Tip 1: Laat je humor zien

Filmpjes of foto’s van super schattige kittens of lachende baby’s gaan vaak snel viraal. Voor elke doelgroep is het wel leuk om zo nu en dan ook eens jouw humor te ontdekken. Doe dit wel maar 1 keer per maand en niet meer!

Tip 2: Nodig vrienden uit

Laat bijvoorbeeld je werknemers vrienden uitnodigen om jouw bedrijfspagina te liken. Dit kan je meteen een flinke groei opleveren.

Tip 3: Tag en reageer

Reageer actief op berichten en ‘tag’ zo nu en dan je eigen bedrijfspagina. Doe dit bij pagina’s waar jouw doelgroep zich ook begeeft.

Tip 4: Plaats leerzame content

Mensen zijn leergierig. Maak hier gebruik van en plaats leerzame content. Geef waardevolle tips of deel leerzame informatie. Dit soort leerzame content delen en liken mensen veel sneller. Schrijf dit vooral in jouw eigen stijl zodat het herkenbaar wordt voor je lezers.

Tip 5: Tag in foto’s

Tag je vrienden in foto’s. Zo komt de foto ook op hun tijdlijn en zien hun familie en vrienden de foto’s. Doe dit natuurlijk alleen als de foto relevant is voor jouw vriend.

Tip 6: Plaats korte updates en call to actions

Zorg ervoor dat je status updates kort zijn. Facebook geeft je de mogelijkheid om maximaal 2.000 tekens in een statusupdate te plaatsen. Dit is veel te veel, niemand gaat zo lange tekst lezen! Korte beschrijvingen en call to actions geeft meer interactie.

Tip 7: Voer een gesprek

Ga met je fans in gesprek. Vertel niet alleen maar wat jij doet en biedt. Het stellen van vragen zorgt voor meer interactie en dat is precies wat je wilt. Vraag bijvoorbeeld wat ze missen op jouw blog of wat ze van jouw nieuwe product vinden.

Tip 8: Nodig uit

Nodig je maillijstleden of adresboek uit om je Facebookpagina te liken. Zorg er wel voor dat er een interessant cadeau tegenover staat. Bijvoorbeeld een speciale korting.

Tip 9: Geef een reden om te liken

Heb jij een grote database van nieuwsbrief abonnees? Nodig ze uit middels een nieuwsbrief om jouw facebookpagina te liken. Geef ze wel een reden waarom ze jou ook op Facebook moeten volgen.

Tip 10: Plaats een ‘vind ik leuk’ box

Plaats een ‘vind ik leuk’ box op jouw pagina, dit nodigt mensen uit om jouw Facebookpagina te liken. Plaats de ‘vind ik leuk’ box in je sidebar, footer of als pop-up. Het voordeel hiervan is dat de bezoeker ziet welke bekenden de pagina al liken, dat nodigt uit om zelf ook fan te worden.

Bestaande Facebook-fans behouden

Natuurlijk wil je ook je bestaande Facebook-fans behouden. Blijf regelmatig nieuwe updates plaatsen, vermijdt te veel reclame, plaats unieke content en ga in gesprek met je Facebook-fans. Zo ben je er zeker van dat jouw Facebook-fans, fans blijven.

Succes met het genereren van nieuwe Facebook-likes! Deel gerust jouw ervaringen en help andere bloggers op weg. Heb je nog meer tips? Laat ze hieronder achter in een reactie.

Onze ervaren experts geven advies op maat.

Wil jij weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvend advies gesprek aan met een van onze specialisten. Hierin leggen we alles uit m.b.t. potentiele omzet, conversies en kosten. 

4.7/5
Beoordeeld 4.7/5
- van 40 reviews

Onze ervaren experts geven advies op maat.

Wil jij weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvend advies gesprek aan met een van onze specialisten. Hierin leggen we alles uit m.b.t. potentiele omzet, conversies en kosten. 

0 K+
Conversies
0 M+
Uitgegeven budget
0
Beoordeeld op Google

Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag zijn we telefonisch bereikbaar tot 12.30u. We staan u daarna graag vanaf maandagochtend te woord. 

U kunt ons ook mailen op info@leankings.nl.

Chat openen
Stuur een WhatsApp
Hallo 👋
Op zoek naar een Google Ads partner die werkt o.b.v. No Cure No Pay? Stuur ons dan een bericht. 🚀🚀🚀